Info pagina's

Tips op Texel
Texel biedt tal van mogelijkheden om u tijdens uw verblijf op deze Waddenparel te vermaken.

Bezoek de vuurtoren
De vuurtoren is niet meer bemand, maar nog wel steeds in gebruik. In de avond en nacht vallen de lichtflitsen over het eiland om het scheepvaartverkeer te duiden dat ze varen onder de Texelse kust. Sinds enige tijd is het mogelijk de vuurtoren in het noorden van Texel te beklimmen. Bij het beklimmen van de trappen zult u ontdekken dat de toren twee wanden heeft. De buitenste wand is gemetseld na de oorlog om de toren voldoende bescherming te geven na de hevige beschietingen in de oorlog. U kunt tussen de wanden doorlopen, waar de beschadigingen uit de oorlogstijd nog zichtbaar zijn. Eenmaal boven gekomen kunt u binnen en buiten genieten van een prachtig uitzicht over het eiland, de Noordzee en de Waddenzee. U ziet Vlieland liggen en kunt bij helder weer kilometers ver kijken.

meer informatie...

Het vliegveld
In polder “Eierland” aan de Postweg van Den Burg naar De Cocksdorp kunt u de luchthaven van Texel vinden. De hele dag is het een komen en gaan van vliegtuigjes. Vanaf het terras of langs de hekken kan het publiek toekijken hoe parachutisten zich klaarmaken voor misschien wel hun eerste sprong. Mensen komen van ver om op Texel de parachutesport te leren en beoefenen. Vindt u een parachutesprong teveel van het goede, dan is er altijd nog de mogelijkheid voor een rondvlucht om de pracht van het eiland van bovenaf te bekijken.

Boeren openen hun deuren
Texel is van oudsher een agrarisch eiland. Op veel boerderijen staan de deuren open om u kennis te laten maken bij de productie van typisch Texelse producten. Schapenkaas, geitenkaas, jam teveel om hier te noemen en telkens weten de Texelaars hier weer nieuwe producten aan toe te voegen.

Bierbrouwerij Texel
Op de weg van Den Burg naar Oudeschild staat de Texelse bierbrouwerij. Het bier wordt hier gebrouwen van op Texel verbouwde granen. Meerdere keren per week worden er rondleidingen en proeverijen verzorgd. Het aantal soorten bieren dat deze kleine brouwerij maakt is verrassend groot. Bij de Texelse horeca, supermarkten en slijterijen is het Texelse bier te koop.

Vogeltuin Eureka
Aan de Schorrenweg in de omgeving van Oosterend is de prachtige tropische vogeltuin van Eureka te vinden. Het van origine tuincentrum heeft in de loop der jaren een waar “Bush” gebouwd met allerlei soorten tropische vogels. In deze prachtig begroeide volières kunnen de vogels hun vleugels ruim uitslaan en kunt u van dichtbij genieten vogels die u anders alleen op plaatjes ziet.

In het buitendeel van de vogeltuin kunt u een enorme verzameling uilen en roofvogels bekijken.

Dagje Vlieland
Vanaf de aanlegsteiger in de kop van Texel kunt u inschepen voor een dagje Vlieland. De boot brengt u over het Wad naar dit buureiland. Op Vlieland aangekomen wordt u met een speciaal strandvoertuig opgehaald. Uw fietsen kunnen mee zodat u het eiland Vlieland per fiets kunt verkennen. Aan het eind van de dag volgt de terugtocht van Vlieland naar Texel.

Rondrit met de Piet Plezier
De Piet Plezier is een paard en wagen die dagelijks vanuit De Koog de natuur in trekt. Op deze leuke manier kunt u de mooiste stukjes van het eiland zien.

Robbentochten en zeevissen
Vanuit de haven in Oudeschild vertrekken dagelijks meerdere schepen richting Waddenzee. De schepen brengen u naar de zandbanken in de omgeving van Texel waar de zeehonden genieten van het zonnetje en uitrusten van hun jacht naar vis. Ook zijn er rondvaarten waarbij u kennis maakt met het vissen op zee.

Tuk Tuk
Niet alleen in verre oorden, maar ook op Texel komt u met regelmaat de Tuk Tuk tegen. In Oudeschild op het haventerrein kunt u er een huren of gebruik maken van een arrangement.

Den Burg vanuit de hoogte
In het centrum van Den Burg staat de kerk van de Hervormde gemeente. In de zomermaanden kunt u op verschillende dagen de toren beklimmen en Den Burg van bovenaf bekijken. De rind waarin Den Burg is gebouwd is dan duidelijk te onderscheiden.

Topaanbieders op Texel
Bungalowpark 't Hoogeland - De Koog  Texel
't Hoogeland
Vakantiehuisjes en appartementen op Texel
De Krim
Gelegen bij de gezellige badplaats De Koog - Dicht bij duin en zee
Beach Park Texel
Schitterend in de duinen gelegen vakantiepark in de kop van Texel.
Sluftervallei - TexelAccommodatie sitemap Privacy en cookies          © 2005 - 2020 Vakantieverblijf-Texel.nl
Home
 | Meer informatie...
 | Mijn Favorieten
 | Accommodatie overzicht...
 | Inloggen |