Info pagina's

Het strand van Texel
Texel heeft maar liefts 30 kilometer Noordzeestrand en verschillende buitendijkse strandjes aan de Waddendijk aan de oostkant van het eiland.

Noordzeestrand
Het zandstrand aan de westkant van het eiland strekt zich uit van het honderden meters brede strand in het zuiden bij de Mok tot rondom de kop van het eiland in het noorden. Het strand is voor vele toeristen een belangrijke reden om naar Texel te gaan. Bij mooi weer is het er heerlijk toeven, maar ook op een winderige dag is het een prima plek voor een wandeling langs de branding. De standen worden met regelmaat schoongemaakt. Op sommige plekken kunnen bij stormen stukken strand wegspoelen. Hier worden door Rijkswaterstaat door middel van zandsuppletie vanuit de Noordzee de stranden weer op hoogte en breedte gebracht zodat de toerist ook in de toekomst kan blijven genieten van dit prachtige stukje recreatie.

Strandpaviljoens en strandhuisjes
Op vele plaatsen vindt u bij de strandafslagen één of meerdere strandpaviljoens. Een groot aantal hiervan zijn het hele jaar door geopend. In de paviljoens of op de terrassen bij het paviljoens kunt u genieten van een heerlijk drankje en hapje. Vanachter de windschermen is het altijd lekker om even te zonnen en te kijken naar het schouwspel op strand en zee. Bij een aantal strandafslagen staan ook strandtentjes voor een ijsje of snack. Op meerdere plaatsen zijn strandstoelen en windschermen te huur. In de zomer en het voor- en naseizoen zijn er ook volop sport- en spelattributen te koop en uiteraard ontbreekt het speelgoed voor de kinderen hierbij niet.
Alle strandtenten zijn bereikbaar via verharde wegen met in de directe omgeving ruime parkeerplaatsen en fietsenstallingen.

Zwemmen aan het strand
Pootje baden en zwemmen is verantwoord mogelijk bij de verschillende bewaakte stranden. Vooral voor de kinderen is het heerlijk spelen in de zwinnen die bij opkomend en afgaand water ontstaan tussen de zandbanken. Alleen bij gevaarlijke en sterke stromming wordt de rode vlag gehezen en is zwemmen verboden.
Het ruime strand van Texel gefotografeerd in het noorden van Texel bij de vuurtoren.
Surfen en zeilen
Surfen en zeilen vanaf het strand kan vooral buiten de bewaakte stranden. Zeilscholen zijn te vinden in de kop van het eiland en onder De Koog. Met regelmaat worden zeilkampen en surfkampen georganiseerd.

Naaktrecreatie
Naaktrecreatie is op Texel bepertkt toegestaan. Bij Den Hoorn en De Cocksdorp zijn 2 stukken stranden speciaal voor naaktrecreanten ingericht.

Honden op het strand
U kunt op de stranden vrij wandelen met uw hond. Alleen op de bewaakte strandgedeelten geldt een aanlijnplicht. Bij vrijwel alle strandtenten is uw huisdier welkom en staat een bak vers water klaar.

Vissen vanaf het strand
Menig hobbyvisser probeert vanaf de Texelse gronden een visje uit zee te halen. Vissen vanaf het strand is vrij en u heeft er dus geen vergunning voor nodig. Uiteraard is vissen op plaatsen waar toeristen in het water zwemmen en spelen niet wenselijk/toegestaan. Op diverse plaatsen zijn hengelsportartikelen te koop en ook het aas zoals zeepieren.

Topaanbieders op Texel
Bungalowpark 't Hoogeland - De Koog  Texel
't Hoogeland
Vakantiehuisjes en appartementen op Texel
De Krim
Gelegen bij de gezellige badplaats De Koog - Dicht bij duin en zee
Beach Park Texel
Schitterend in de duinen gelegen vakantiepark in de kop van Texel.
Sluftervallei - TexelAccommodatie sitemap Privacy en cookies          © 2005 - 2020 Vakantieverblijf-Texel.nl
Home
 | Meer informatie...
 | Mijn Favorieten
 | Accommodatie overzicht...
 | Inloggen |